Упродовж доби в області вогнеборці ліквідували 10 пожеж, 2 з яких — у природних екосистемах

Упродовж доби в області вогнеборці ліквідували 10 пожеж, 2 з яких — у природних екосистемах

21 травня об 11:20 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загоряння сухої трави поблизу с. Вільшка Брусилівської громади Житомирського району. Про це рятувальників сповістили очевидці, які помітили над населеним пунктом густий стовп диму. Про це повідомляє пресслужба ДСНС України у Житомирській області.

«По прибуттю вогнеборців до місця виклику з'ясувалося, що посеред присадибної ділянки горить сухостій на площі 1,5 га. Господарі певний час не проживають на території домоволодіння. Ділянка заросла залишками сухої рослинності. Через вітряну погоду полум'я швидко розповсюджувалося. За 50 м від осередку займання розташований будинок. Вогонь рухався саме в його сторону», – йдеться у повідомленні. 

Силами бійців ДСНС упродовж години пожежу вдалося ліквідувати. Рятувальники застосували воду та палки-хлопавки. Вдалося не допустити вогонь до будинку. Попередньо припускають, що причиною пожежі стало необережне поводження з вогнем невстановленої особи. 

Іншу пожежу сухостою ліквідовано у Житомирі. На одній з вулиць обласного центру горіло 2 га залишків сухої рослинності без подальшого розповсюдження.

Загалом упродовж доби вогнеборці ліквідували 10 пожеж в області, загиблих та травмованих немає. Причини пожеж встановлюють фахівці.