На Житомирщині 199-ий навчальний центр ДШВ ЗСУ відзначив 8-му річницю з дня створення (ФОТО)

На Житомирщині 199-ий навчальний центр ДШВ ЗСУ відзначив 8-му річницю з дня створення (ФОТО)

199-ий навчальний центр ДШВ ЗСУ відзначив 8-му річницю з дня створення. З цієї нагоди заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма привітав особовий склад навчального центру та вручив цінні подарунки та відомчі відзнаки обласної ради. Про це повідомляє пресслужба Житомирської обласної ради.

Участь в урочистостях взяли також заступник начальника Житомирської ОВА Олександр Федько та заступник Житомирського міського голови Олександр Шевчук.

Володимир Ширма подякував військовим за самовіддане служіння Україні та вагомий внесок у перемогу.

«Бійці десантно-штурмових військ завжди там, де найважче. Одні з перших відбивають ворожі дії, даючи гідну відсіч ворогу. Перемоги наших десантників народжуються тут, у навчальному центрі. Від імені всього депутатського корпусу обласної ради дякую за те, що навчаєте наших військових перемагати, за самовіддане виконання службового обовʼязку, відвагу, героїзм та визначний внесок у перемогу. Бажаю кожному військовому міцного здоров’я, сил, наснаги та щасливого повернення у родини з перемогою», – зазначив Володимир Ширма.

Довідково: 199-й навчальний центр – єдиний в Україні, який призначений для підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації особового складу для військових частин та підрозділів десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

За період функціонування 199 навчального центру підготовлено близько 54000 військовослужбовців, здійснено значну кількість міжнародних навчань. За участі військовослужбовців навчального центру успішно проведено операції з відсічі ворога на південному, північному і східному напрямках України; випробування іноземних парашутних систем та повітряної техніки; вивчено іноземні зразки зброї та техніки; сформовано найбоєздатніші підрозділи ЗСУ.