У ліцеї 31 відзначили День Героїв: патріотичний флешмоб, евакуація пораненого та медична допомога (ВІДЕО)

Евакуація пораненого з поля бою, перша медична допомога та відхід у безпечну зону – такого навчають старшокласників у 31-му ліцеї Житомира. Викладач «Захисту Вітчизни» – ветеран російсько-української війни, говорить, так знання необхідні та актуальні.

На базі закладу створено окрему команду «Поліська Січ», котрі поглиблено вивчають військову підготовку, займають перші місця на різних змаганнях. Сьогодні з нагоди Дня Героїв учні демонстрували свої навички.

Потрапити у склад команди мріють багато учнів, говорить викладач. Серед охочих є як дівчата, так і хлопці, кажуть – усі в однакових умовах. Майже в кожному класі, говорить директорка закладу, приблизно половина дітей мають рідних, котрі нині боронять державу, тож мати елементарні навички захисту для них важливо.

Національно патріотичне виховання у закладі – окремий вагомий щабель, говорить директорка. Та багато ініціативи йде від самих дітей. Сьогодні ж в ліцеї відзначили День Героїв, до якого долучились як старші, так і молодші учні. Кажуть, вшановувати такі дні – важливо.

Учні кажуть, нам усім доводиться жити в історичний час, тож героєм може бути кожен українець.

Закінчили свято у ліцеї патріотичним флешмобом, аби знову довести ворогу – українців не зламати.