У Житомирі провели урочистості до Дня Героїв (ВІДЕО)

Щорічно 23 травня Україна відзначає День героїв. Це день пам'яті всіх українців, що присвятили своє життя боротьбі за свободу та незалежність нашої держави, це свято величі духу українських вояків — борців за волю та незборимість української нації.

«Герої нашого сьогодення боронять нашу незалежність, відвойовують окуповані території. Вони є символом мужності та самопожертви. Їх подвиг надихає нас на нові звершення, на наполегливу працю заради нашої перемоги», — каже начальник Житомирської військової адміністрації Віталій Бунечко.

День для відзначення свята обрали не випадково. 23 травня 1938 року,  вбили Євгена Коновальця – 1-го голови ОУН та командира Січових Стрільців.

«Багато віків український народ мріяв про свою державність та незалежність. Сьогодні ми маємо дякувати нашим Героям рятувальникам, енергетикам, лікарям, волонтерам, добровольцям. Наша сила в єдності, такий народ перемогти неможливо», — сказав заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма.

У пам’ять про загиблих Героїв на Соборному майдані Житомира провели урочистості та нагородили наших захисників посмертно.

Сьогодні нагороди своїх загиблих батьків отримували діти – сини та доньки Героїв, які поклали свої життя, щоб врятувати наші. Серед таких дітей і Алісія.

«Мій тато був військовим і на війні він загинув. Коли закінчиться війна, коли буде мирно, русня помре, а українці будуть завжди», — говорить донька загиблого Героя Алісія.

Щоб підтримати родини та, особливо, дітей Героїв, сьогодні їм роздали подарунки, бо, незважаючи на страшні події сьогодення та біль втрати, вони все ще повинні мати дитинство.

Саме волі діти бажають захисникам найбільше. Волі до життя, волі до перемоги.

І хоча День Героїв поки не затверджений на державному рівні, але українці відзначають його, щоб вкотре думками звернутися до полеглих Героїв та подякувати їм за своє життя.