Посол Бельгії в Україні зустрівся з учнями ліцею №25 (ВІДЕО)

Посол Бельгії в Україні завітав до Житомира. Пітер Ван Де Вельде оглянув масштаби зруйнованості 25 ліцею, зустрівся з учнями та відповів на їхні питання.

«Візит, який ми бачили у виконанні нашого шановного гостя, є частиною місії, яка цього року започаткована до Дня Європи дипломатами, які акредитовані в Україні і має назву «Обличчя – політик»», — говорить доктор соціологічних наук, професор Олена.

Місія орієнтована на те, щоб дипломати зустрічались з молоддю та доносили до них позицію Європи щодо війни росії проти України.

«З початку повномасштабної війни Європейський союз показав свою об’єднаність у підтримці України: фінансовою, гуманітарною, а також військовою допомогою. Ось причина чому я приніс вам ці олівці, якщо я спробую їх розламати – у мене нічого не вийде. Це презентує Європейський союз», — каже посол Бельгії в Україні Пітер Ван Де Вельде.

Андрій Липчук – учень 10 класу ліцею №25 поставив послу Бельгії питання, яке хвилювало його найбільше.

І отримав раціональну відповідь – про репарації поки що думати рано, головне зараз – направити всі сили на перемогу над агресором, але коли настане час, Європа підтримає Україну.

9-класниця Анастасія каже, можливість поспілкуватися з Пітером Ван Де Вельде дала їй відповіді на багато запитань.

12 травня уряд Бельгії затвердив новий пакет допомоги Україні в розмірі 92 мільйони. Пітер Ван Де Вельде запевнив учнів, що надалі підтримка для нашої країни буде тільки міцнішати.

«Я розповів голові Житомирської обласної військової адміністрації та меру, що Бельгія вирішила допомагати Україні саме через Організацію об’єднаних націй. Це тому, що Бельгія ніколи не працювала в Україні і ми не знаємо як це робити, тому співпраця з ООН – це найбільш ефективний спосіб допомоги», — сказав посол Бельгії в Україні Пітер Ван Де Вельде.