Одним із перших дізнався про повномасштабне вторгнення росії та до сьогодні продовжує нищити ворогів на полі бою – розповідь про бійця 95-ої бригади

Одним із перших дізнався про повномасштабне вторгнення росії та до сьогодні продовжує нищити ворогів на полі бою – розповідь про бійця 95-ої бригади

Офіцер, який першим з нашої бригади дізнався про початок повномасштабної війни — Олександр. У ніч на 24 лютого 2022 року десантник був оперативним черговим на пункті протиповітряної оборони. Коли побачив на моніторах масований зліт ворожої авіації та порушення українського повітряного простору — першим повідомив командування бригади. Про це повідомляє Служба зв'язків з громадськістю 95-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗС України.

«Російський повномасштабний наступ, до якого Житомирські десантники готувалися роками і були готові, розпочався.

Відтоді молодий офіцер, що з дитинства мріяв бути військовим, командував взводом, брав участь в обороні Слов’янська та деокупації Харківщини, поранений уламками великокаліберної міни під Ізюмом і сам полював з ПЗРК на російську авіацію», – йдеться у повідомленні.

Почуватися у лісах Донбасу та Слобожанщини, немов у своїй стихії, йому допомогло зростання у рідних лісах під Броварами.

Символічно, що Олександр, який спочатку опанував зенітним комплексом «Starstreak», все ж найвправніше користується саме польським ПЗРК «Piorun» та «приземлив» за допомогою нього два ворожих гвинтокрили.

Нині ж чоловік командує зенітною ракетно-артилерійською батареєю і мріє про якнайшвидшу Перемогу, яку щодня наближає, аби зустрітися зі своєю родиною та проводити разом більше часу в морських чи гірських мандрівках.