У Координаційному штабі відбулася зустріч з родинами бійців 95-ої окремої десантно-штурмової бригади

У Координаційному штабі відбулася зустріч з родинами бійців 95-ої окремої десантно-штурмової бригади

​​У Координаційному штабі відбулася зустріч з родинами бійців 95-ої окремої десантно-штурмової бригади, що входить до складу Десантно-штурмових військ Збройних сил України. Про це повідомляє пресслужба Житомирської ОВА.

З родичами полонених і зниклих безвісти десантників спілкувалися представники Координаційного штабу, Національної поліції України та Офісу Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.

«За словами представника Штабу, кримінальні справи, порушені проти військовослужбовців, чи “вироки” судів країни-агресорки, про що можна довідатися з різних джерел, не є перепоною для залучення в процеси обміну. З ворожого полону повертаються як “засуджені”, так і ті, щодо кого триває “слідство” у російській федерації чи на тимчасово окупованих українських територіях. Це ж стосується і зниклих безвісти: усі, хто внесений до єдиного реєстру Національного інформаційного бюро, залучені в процеси обміну.

Окремий блок запитань стосувався пошуку і повернення тіл загиблих Оборонців. Як зауважив Іван Ангелін, представник Офісу Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, робота пошукових груп починається після деокупації й розмінування певної території. До проведення відповідних підготовчих процедур відправляти пошукові групи туди небезпечно. Він додав, що інформацію про ймовірні місця захоронень Офіс отримує з різних джерел: і від військових, і від поліції, і від місцевого населення», – йдеться у повідомленні.

Що стосується відомостей про напрямки, з яких повертають тіла загиблих бійців, пан Ангелін зазначив, що представники російської сторони надають дуже узагальнену інформацію про це, тому з’ясувати, з якої саме локації повернені тіла наших Захисників украй складно. Остаточне підтвердження дає вже відповідна експертиза. Також він закликав родичів передавати до Офісу відому їм інформацію про ймовірні місця зникнення військовослужбовців.