Незаконно утримували людей та оформлювали на них кредити: у Житомирі викрили групу шахраїв (ВІДЕО)

Правоохоронці у Житомирській області викрили групу осіб, які поневолювали людей та вимагали у них гроші.

«Відділом міграційної поліції було задокументовано 21 епізод торгівлі людьми, 57 епізодів вчинення шахрайства і 4 епізоди вчинення вимагання», — каже начальник відділу міграційної ГУНП в Житомирській області Максим Заярний.

Група працювала у складі 4 осіб.

«Чоловік – мешканець Черкаської області, але він тимчасово проживав на території міста Житомира, йог цивільна дружина і їхніх двоє товаришів, які проживали на території Черняхівської громади», — говорить начальник відділу міграційної ГУНП в Житомирській області Максим Заярний.

Жертвами зловмисників були незахищені верстви населення.

«Деякі з них перебували в уразливому стані. Деякі були безробітні, не могли сплатити навіть комунальні платежі. Дані особи, які вчиняли злочинні дії, обіцяли людям про те, що вони знайдуть їм у місті Житомир роботу – охоронцем на м’ясо комбінаті, ще якусь роботу обіцяли, розроблялася ціла легенда», — повідомив начальник відділу міграційної ГУНП в Житомирській області Максим Заярний.

Злочинці обдурили понад 130 людей – це люди різної статі віком від 35 до 60 років. Шахраї використовували телефонні номери від різних операторів та оформлювали мікрозайми на потерпілих.

Деяких громадян насильно утримували на квартирі та не випускали на вулицю або ж грали на схильності людей до алкоголізму – їм надавали безперешкодний доступ до спиртних напоїв. Відпускали потерпілих через 1-2 тижні і вони не пам’ятали, що з ними відбувалося

Злочинці працювали за такою схемою з 2018 року, загальна сума кредитів, які вони оформили на потерпілих – 3 мільйони гривень. Окрім цього, у шахраїв вилучили мобільні телефони та іншу техніку.

Усі матеріали кримінального провадження по справі торгівлі людьми, вимагання грошей та шахрайства передадуть до суду.