Лікарі-реабілітологи області пройдуть навчання за підтримки міжнародної організації «Лікарі без кордонів»

Лікарі-реабілітологи області пройдуть навчання за підтримки міжнародної організації «Лікарі без кордонів»

У Житомирі відбулася зустріч з представниками міжнародної організації «Лікарі без кордонів», щодо навчання групи лікарів-реабілітологів. Нещодавно відбулися перемовини з Литовськими партнерами щодо створення нового реабілітаційного центру в області. Про це повідомив начальник Житомирської 

«Продовжуємо напрацьовувати шляхи для розвитку можливостей із реабілітації наших захисників. В продовження вчорашніх перемовин із нашими партнерами з Литовської республіки щодо створення нового реабілітаційного центру на Житомирщині, сьогодні мали плідну розмову з представниками міжнародної організації «Лікарі без кордонів».

Домовилися про проведення за їх підтримки навчання групи лікарів-реабілітологів з медичних закладів Житомирської області. Зараз особливо важливо, щоб люди, які працюють з наслідками травм та поранень у наших військових, мали доступ до сучасних методик та напрацювань, які перевірені на практиці вже під час цієї війни», – йдеться у повідомленні. 

Адже ефективну реабілітацію слід починати ще на етапі лікування поранених у шпиталях чи лікарнях і вже потім переводити пацієнтів які одужують на відновлення до спеціалізованих центрів.

Наразі на Житомирщині 19 медичних закладів мають пакети раебілітаційних послуг підтверджені Національною службою здоров'я України.

Нагадаємо на Житомирщині розглядають можливість створення центру комплексної реабілітації для військових.