Маленьких пацієнтів Станишівської лікарні привітали з Днем захисту дітей: як усе відбувалось (ВІДЕО)

Першого червня увесь світ традиційно відзначає День захисту дітей, щоб вкотре привернути увагу до потреб малечі.

«Цей день започаткували ще в 1949 році демократичною федерацією жінок, коли жінка – берегиня роду – завжди турбується, піклується про своїх дітей. Це день, коли треба звернути увагу на потреби дітей», — каже депутатка Житомирської обласної ради, фракція «Європейська Солідарність» Тетяна Нікітіч.

Щоб привітати малечу у Житомирській обласній дитячій клінічній лікарні у Станишівці влаштували свято. Доєдналися і депутати від фракції «Європейська Солідарність», які привезли із собою подарунки.

«Наразі в лікарні перебуває біля 300 дітей. Зрозуміло, що це несе якісь негативні моменти для них, бо діти лікуються. Тому традиційно влаштовуємо таке свято для дітей», — говорить директор КНП «Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня» Юрій Довгополий.

Маленька Віка лежала в лікарні через низький гемоглобін і сьогодні вже мала їхати додому, але залишилась на свято, бо її увагу захопили аніматори в костюмах ведмедиків.

«Ой їй дуже сподобалось. Вона вперше їх бачить, вона в захваті», — зазначає мама маленької Вікторії Віта.

Для старших дітей влаштували квест на п’яти різних локаціях – перша мала назву «Я люблю тебе, Україно». Там діти ознайомлювались зі своїми правами та обов’язками. Далі малеча прямувала до локації «Безпечне дитинство» та «Веселкової».

«Кожна команда, відповідно, створила свою чарівну веселку і на веселкових промінцях прописала свої найулюбленіші та найзаповітніші бажання. І ще одна цікава локація, де дітки дізнались про професії, які їх чекають у майбутньому», — сказала завідувачка освітнього центру «Школа супергероїв» при Житомирській обласній дитячій лікарні Алла Селецька.

Діти покинули свої лікарняні ліжка та занурились в атмосферу мирного дитинства без повітряних тривог.

«Сьогоднішній погляд, прискіпливий погляд, він говорить про нашу увагу, про ті зусилля, які ми витрачаємо для того, щоб так чи інакше захистити наших дітей. В умовах війни це дуже актуально», — каже військовий капелан Андрій Ковальов.

Матусі дітлахів кажуть, свято відволікає малечу від суворої реальності сьогодення.

«Щоб дітей хоч трохи відволікти, щоб запамяталось дитинство. Щоб просто розрядити обстановку, трошки веселощів. Не на часі, але трошки веселощів», — розповідають мами Галина та Анна.

Після квесту діти створювали малюнки на асфальті.  

«Я малюю прапор України, серце з прапором. Я підтримую Україну, я її люблю. За те, що тут наші воїни сильні, тут гарна природа, гарна», — сказав маленький пацієнт лікарні Роман.

У кінці всі малюки отримали подарунки: морозиво та цукерки, щоб поласувати перед обідом, а також книжки.