АТ «Житомиргаз» проводять постійний внутрішній контроль виконання робіт, аби не допустити аварій (ВІДЕО)

Не лише замінювати старе на нове, а й проводити контроль на кожному етапі. АТ «Житомиргаз» вже активно готується до наступного опалювального сезону та проводить контрольні перевірки вже встановлених ШРП.

«На даному етапі ми перевіряємо вже готовий змонтований ШРП, а саме виконання робіт, дотримання всіх норм, які прописані в ДБН України, нанесення клейма зварювальника, якість зварних стиків, відповідність до проєкту, а саме діаметр труб, переходів, відводів, висоту та встановлення самого ШРП відносно рівня землі», — говорить провідний інженер з технічного нагляду АТ «Житомиргаз» Артем Пантус.

Проводять такі перевірки регулярно, аби попередити аварійні випадки та дефекти. Спеціальним обладнанням проводять навіть рентген зварювальних швів, аби він слугував багато років.

У випадку недопустимого дефекту, трубу розрізають та зшивають заново. Ну і після цього на неї знову чекає перевірка. На підприємстві говорять, такий контроль на кожному з етапів роботи – запорука якості.

«Коли ми говоримо, що здійснюємо якісний розподіл, стабільний розподіл, систематичний розподіл природнього газу в регіоні, ми маємо розуміти, що за цим стоїть великий обсяг роботи. Якість, про яку ми говоримо, відповідає повному значенню цього слова, тому що в компанії проводиться системний профільний аналіз робіт, виконання тих чи інших робіт», — каже начальниця управління зовнішніх комунікацій АТ «Житомиргаз» Юлія Петришена.

Перевірку ШРП проводили у селищі Райки Бердичівського району. За результатами, порушень не виявлено.

«Ми можемо констатувати, що об’єднавши професіоналізм працівників АТ «Житомиргаз» та повний контроль виконання цих моментів та операцій, ми можемо зробити висновок, що даний об’єкт прослужить довго, надійно та без аварійних випадків», розповідає провідний інженер з технічного нагляду АТ «Житомиргаз» Артем Пантус.

Надалі ШРП чекає облаштування території. Наразі АТ «Житомиргаз» вже встановив 47 шафових газорегуляторних пунктів із 87 запланованих. Газовики працюють сумліно, щоб розподіл газу був безперебійним та безаварійним для усіх категорій споживачів. А прийдешній опалювальний сезон пройшов у сталому режимі.