Обласний етап «СОКІЛ»(«ДЖУРА») – відкрито

Обласний етап «СОКІЛ»(«ДЖУРА») – відкрито

Як повідомляє Житомирський обласний Центр дитячої та юнацької творчості, розпочався обласний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») у середній віковій категорії. Вік учасників — 11-14 років. 

Участь у змаганнях беруть шість роїв, це – понад 50 джур. 

Обласні змагання вперше проходять очно від початку війни. Завідувач військово-патріотичного відділу обласного Центру дитячої та юнацької творчості Олег Шевцов розповів, що минулого року обласний етап теж відбувся, але проходив онлайн: «Всеукраїнський етап уже був очний, але фестивального плану, проходив він на Закарпатті. Цьогоріч планується не фестиваль, а повноцінні змагання і команда Житомирщини має бути добре підготовлена. Щодо кількості учасників… Рої, які будуть змагатися в обласному етапі, запрошені за результатами попередніх конкурсів. Це були онлайн і змішані конкурси. Ми бачили, що теорію джури знають, а тут побачимо, як у них з практичними навичками». 

Заступник директора Департаменту освіти і науки Житомирської обласної військової адміністрації Юрій Салімонович, відкриваючи захід, побажав учасникам успішних змагань, а також наголосив на важливості патріотичного виховання: «Це має особливе значення у час, коли Україна бореться за свою свободу та ідентичність. «Джура» пропагує ті цінності, які потрібні нашій державі сьогодні». 

«Такі заходи виховують патріотів України, адже гра «Джура» – це не лише кілька днів змагань, це – постійна навчально-виховна робота протягом року: фізичний гарт, навчання стройової підготовки, елементам домедичної допомоги, оволодіння туристичною майстерністю, вивчення історії України та українського війська», – зауважила керівник КЗПО «Обласний Центр дитячої та юнацької творчості» Житомирської обласної ради Марія Бовсуновська. 

Програмою передбачені такі конкурси, як «Відун», «Впоряд», «Смуга перешкод», «Рятівник», «Стрільба», «Таборування», «Перетягування линви». 

Змагання триватимуть чотири дні. 

Місце проведення обласного етапу гри вибирали, керуючись правилами безпеки – має бути укриття, що вміщуватиме усіх учасників». 

У день відкриття педагоги обласного Центру дитячої та юнацької творчості провели для джур майстер-клас із розпису космічної ракети. Кожен рій створював власний дизайн ракети, намагаючись зробити свій виріб креативнішим, цікавішим, майстернішим, ніж у інших.