Житомир відправить постраждалим жителям Херсонської області гуманітарну допомогу

Житомир відправить постраждалим жителям Херсонської області гуманітарну допомогу

Після підриву росіянами Каховської ГЕС цієї ночі, депутати міськради вже зранку почали відпрацьовувати чим зможуть допомогти постраждалій області. З керівниками ОВА, Асоціацією міст проговорили потреби. Про це повідомив Житомирський міський голова Сергій Сухомлин на своїй сторінці у Фейсбук.

«Перш за все їм потрібні мотопомпи: як великі, так і малі. Ми знайшли 80 штук, але за законодавством ми не можемо їх купувати з місцевого бюджету. Тому ми знайшли благодійні фонди, які готові придбати мотопомпи», – говорить Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Сухомлин зазначає, що вже завтра 80 помп від Житомира їдуть на Херсонщину. В громади, які того потребують. Також, на прохання Херсонського водоканалу, відправляємо їм насос великої потужності, 2000 кубів на годину.

«В свій час ми купували такий, аби перекачувати воду на водосховище. Разом із насосом відправляємо генератор на 120 кіловат. Також, відвеземо на Херсонщину продукти та питну воду.

Є також велика потреба в гумових човнах. Знову ж, закупити їх у великих кількостях ми не можемо за бюджетні кошти. Для пересування по селах, для евакуації людей вони необхідні», – повідомив Сергій Сухомлин.

Міський голова звертається до бізнесу, хто може, допомогти і закупити човни для людей. Також, подякував депутатам, що вдруге зібрались на сесію сьогодні і дякую благодійним фондам.

«Рішенням сесії сьогодні надали субвенцію 1 мільйон гривень на Херсонську громаду. За ці гроші вони зможуть на місці закупити те, що їм потрібне. Отже, перше — треба відкачати воду та врятувати людей. Далі — за потреби будемо виділяти кошти і продовжувати допомагати», – каже Сухомлин.