Гуманітарна допомога для переселенців та малозабезпечених сімей: співпраця ліцею №24 з американцями (ВІДЕО)

У ліцеї №24 міста Житомир передали продуктові набори переселенцям та малозахищеним категоріям людей.

«Ми закуповуємо продуктові набори за кошти, які нам надсилає гуманітарний центр українського православного собору Святого Андрія в Вашингтоні, Сполучені Штати», — каже директорка ліцею №24 міста Житомир Ганна Дудік.

Співпрацю з американцями розпочали ще з перших днів повномасштабного вторгнення – гуманітарні набори передають вже не вперше.

Усі матеріальні витрати беруть на себе благодійники з українського православного собору Святого Андрія, у ліцеї ж кошти розподіляють і закупають продукти.

«Вони нам надсилають 5 тисяч доларів, ми переводимо їх в гривні, домовляємось з постачальниками і формуємо продуктові набори», — сказала директорка ліцею №24 міста Житомир Ганна Дудік.

Наповнення наборів погоджували з волонтерами, які працюють на Сході. Головні критерії, щоб їжа була калорійною та надовго давала відчуття ситості.

Набори отримують різні категорії населення.

Сьогодні за продуктами прийшла і Ольга. До Житомира вона приїхала, тікаючи від війни, бо від рідного міста – Соледара – не залишилось нічого.

Поруч з Ольгою стоїть подружжя Кириленків, вони переїхали до нас з Авдїівки і кажуть, на пенсію багато продуктів не купиш, тож така допомога доречна як ніколи.

У 24 ліцеї гуманітарну допомогу роздають не лише житомирянам – також набори возять у інші міста нашої області та на деокуповані території. Сьогодні продукти повезли до Радомишля та Херсона.

Вартість кожного набору складає близько тисячі гривень. У ліцеї отримали прохання забезпечити продуктами ще декілька десятків сімей, тож з допомогою американців у четвер людям роздадуть наступну партію – 43 набори.