У Бердичеві повернуто до комунальної власності житловий будинок вартістю понад 20 млн. грн.

У Бердичеві повернуто до комунальної власності житловий будинок вартістю понад 20 млн. грн.

За позовом Бердичівської окружної прокуратури скасовано реєстрацію права приватної власності з одночасним припиненням речового права на незавершене будівництво житлового будинку вартістю понад 20 млн грн, розташованого на комунальній ділянці. Про це повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Бердичівська міська рада свого часу, з метою збереження житлового фонду міста, уклала договір з приватним товариством, відповідно до якого, товариство зобов’язалося виконати реконструкцію двоповерхової будівлі комунальної власності загальною площею 620 м2 під житло. По завершенні будівельних робіт виконавець мав передати до комунальної власності три квартири», – йдеться у повідомленні.

Однак товариство у відведений строк реконструкцію не виконало.

Натомість згодом, у 2021 році, порушивши чинне законодавство й умови договору, за відсутності документа, що посвідчує право на земельну ділянку комунальної власності, виконавець зареєстрував право приватної власності на спірний будинок як об’єкт незавершеного будівництва з готовністю 81%. 

Господарський суд Житомирської області погодився з позицією прокуратури. Таким чином, житловий фонд Бердичівської міськради збережено.