У ліцеї №34 міста Житомир пролунав останній дзвінок (ВІДЕО)

Останні дзвоники продовжують лунати по всій країні – сьогодні його почули випускники ліцею №34 міста Житомир.

«В умовах, в яких ми живемо, в умовах війни, те, що прийшо так багато дітей, прийшли навіть ті, що дистанційно навчались, це для нас велика честь і велика радість», — говорить директор ліцею №34 міста Житомир Надія Стойкова.

Минулого року свято останнього дзвонику у ліцеї не проводили, тож цьогоріч вирішили будь-що повернутись до традиційних святкувань.

«У цьому році ми вирішило провести традиційно. Так захотіли діти, так захотіли батьки. Хочеться цього відчуття мирного часу, відчуття того, що було і що, можливо, скоро теж буде», — каже директор ліцею №34 міста Житомир Надія Стойкова.

Сьогодні з ліцею випустились 2 одинадцятих класи – це 64 учня. І усі вони на своєму останньому дзвонику були у вишиванках.

«Ми обрали вишиванки, тому що серцем відчули, що це нам потрібно, ми так захотіли. Я думаю, що вийшло дуже красиво, дуже влучно в теперішній час війни. І ми дуже раді, що ми це зробили», — розповідає випускниця ліцею №34 міста Житомир Анастасія Барабащук.

Випускники кажуть, навчатися онлайн під час карантину та в укриттях під час повномасштабної війни було важко.

«Під час постійних тривог, звичайно, важко навчатися, тому що багато уроків випадає, потрібно ховатися і в школі, і вдома. Було важко, іноді страшно, але ми впоралися, ми закінчили цей навчальний рік», — каже випускниця ліцею №34 міста Житомир Анастасія Барабащук.

Але, незважаючи на усі труднощі, зізнаються – найбільше сумуватимуть саме за уроками.

За свій випускний вальс учні переживали найбільше – спочатку не знали чи будуть взагалі танцювати, потім думали як розподілитися на пари і довго не могли обрати пісню. Але в результаті все ж виконали свій останній танець у школі.

Закінчили святкову лінійку традиційно – державним гімном України.