Як убезпечити дитину під час літніх канікул? (ВІДЕО)

Навчальний рік завершився і у багатьох дітей вже почалися літні канікули – пора, коли діти залишаються вдома без нагляду дорослих.

«Як показує моніторинг, це призводить до того, що у нас трапляється більше надзвичайних подій з дітками, набагато частіше діти можуть самостійно купатися, відкривають вікна через те, що тепло, хочуть провітрити, свіже повітря. Також більше мають можливості гуляти по місту, що призводить до збільшення транспортних пригод на вулиці», — каже начальник відділу ювенальної превенції ГУ Національної поліції в Житомирській області Наталія Гончарук.

У ювенальній превенції закликають батьків говорити з дітьми та нагадувати про елементарні правила безпеки.

«Те, що ми дорослі знаємо, те, що для нас є нормальне, діти іноді не звертають на це уваги і не вважають, що це щось серйозне. Тому, якщо мама, тато наголосять в черговий раз, що не можна відкривати вікна, не можна їздити по проїжджій частина на велосипеді, на самокаті, що переходити дорогу треба тільки на зелене світло. Отакі звичайні, повсякденні правила, які для нас нормальні, звичні, ми на це не звертаємо уваги, дітям треба про це нагадати, адже це може вберегти, попередити», — сказала начальник відділу ювенальної превенції ГУ Національної поліції в Житомирській області Наталія Гончарук.

Якщо дитина зникла, не потрібно чекати добу і, тим паче, три. Батьки мають право звернутися до правоохоронних органів одразу. Це допоможе легше та швидше розшукати малечу і повернути її додому.

Наразі поліцейські ювенальної превенції посилили превентивну роботу на водоймах.

Зараз майже кожна дитина має власний телефон, тож особливу увагу потрібно звернути і на кібербезпеку.

Правоохоронці систематично ходять до навчальних закладів. Проводять лекції та показують відеоролики, щоб пояснити дітям елементарні правила безпеки, але головна відповідальність лежить все таки на батьках, тож з малечею треба постійно говорити.