Віталій Бунечко з робочим візитом відвідав Довбишську громаду (ФОТО)

Віталій Бунечко з робочим візитом відвідав Довбишську громаду (ФОТО)

Начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко з робочим візитом відвідав смт Довбиш громаду і селище Кам’яний брід та ознайомився чим живуть громади. Про це повідомляє пресслужба Житомирської ОВА. 

Зокрема у селищі Кам’яний брід навіть наприкінці робочого дня  було з ким поспілкуватися. Під час розмови почув від завідувачки бібліотеки Людмили Шкуренко, що їм не вистачає книжок українських авторів. 

«Переконаний, що читачам у місті чи сільській місцевості необхідно надавати можливість знайомитися з якісним українськомовним продуктом. Класика, сучасна українська література, історія, міфологія, хороші переклади європейських та світових авторів – все це має бути у бібліотеках», — сказав Віталій Бунечко. 

Збагачення бібліотечного фонду новими доробками, та відродження у підростаючого покоління зв’язку з паперовою книгою – це надзвичайно важливо, особливо у віддалених населених пунктах. 

В рамках візиту до бібліотеки було передано 60 примірників українськомовних книжок, а також ноутбук. Адже ця бібліотека в рамках нашого проєкту цифровізації була під’єднана до швидкісного інтернету і тепер матиме можливість давати відвідувачам доступ як до паперових книжок, так і до сучасних онлайн-ресурсів. 

«Читання та навчання — саме це є основою формування українців, як інтелектуальної нації, яка тягнеться до інформації, до нового, має звичку думати та робити висновки. Саме цього так боїться рашистська федерація, адже освіченій нації неможливо задурити голову пропагандою», — підкреслив Віталій Бунечко.