Звягельські депутати виділили по 50 тис. грн. господарям, які втратили житло, по 10 тис. грн. відшкодують власникам пошкодженого майна (ВІДЕО)

9 червня депутати зібрались на позачергове засідання сесії. Вирішували два глобальні питання – допомога Херсонщині, що постраждала внаслідок затоплення, та родинам Звягеля, житло яких постраждало від уламків російської ракети сьогодні вночі, під час обстрілу країни. Про це повідомляє Звягельська міська рада за матеріалами novograd.city.

Перше пленарне засідання сесії було насиченим, хоч і доволі коротким. Перш за все, виділили два мільйони гривень з бюджету громади для Херсонщини.

Заступник начальника РВА Юрій Оханський доповідав про проблеми в Херсонській області та про потреби мешканців. Найперше, що потрібно – питна вода. До слова, сьогодні вночі зі Звягеля до Херсонщини відправили вантажівку питної води.

«Депутати проголосували за виділення першої матеріальної допомоги у розмірі по 50 000 гривень тим 5 господарям, які втратили житло. А також по 10 000 гривень виділили тим, у кого воно пошкоджене. Далі напрацьовується механізм відшкодування збитків за пошкоджені дахи, вікна, фасади тощо. І наступного тижня депутати голосуватимуть компенсацію збитків постраждалим оселям.

Виділили і 20 000 гривень на поховання загиблої звягельчанки», – йдеться у повідомленні.

Також досить детально обговорювали проблему компенсації за втрачене житло. Розглядали два варіанти. Перший – купити житло за кошти міського бюджету. Другий – створити банк житла і дати можливість людям жити у квартирах чи будинках, доки держава за програмою «єОселя» не відшкодує їм завдані втрати.

Депутати більше схилялись до першого варіанту – купити житло за кошти міського бюджету. Але остаточне рішення щодо механізму і суму будуть затверджувати на другому пленарному засіданні цієї сесії. Попередньо планують провести її наступного тижня.

Нагадаємо, Нічна атака на Житомирщину: уламки ракети вбили жінку у Звягелі.