Задля Перемоги: у житомирському ліцеї №24 зібрали перший урожай «Садів…» (ФОТО)

Задля Перемоги: у житомирському ліцеї №24 зібрали перший урожай «Садів…» (ФОТО)

«Сади Перемоги» дали перші плоди. У ліцеї №24 вже зібрали зелень, яку у березні посадили у теплиці діти разом із вчителями. Екологічний ліцей є одним із чотирьох освітніх закладів, що долучилися до всеукраїнської акції «Сади Перемог», спрямованої на запобігання продовольчої кризи під час війни. Про це повідомляє пресслужба Житомирської міської ради.

У ліцеї вирощували зелень у теплиці вперше. Для цього розчистили від плюща парник, що декілька років не використовувався. Батько однієї з учениць Василь Савченко зробив столи та касети. А потім – все робили дитячі руки: наповнили ґрунтом, висіяли зелень, щодня поливали. Проявили ще й творіть – і тепличні стіни тепер розписані графіті.

«Такий досвід був першим для дітей, бо раніше ми працювали з квітковими рослинами, які у нас є в іншій теплиці. А тут поруч із зеленню посіяли ще й огірки», – говорить заступниця директора, координаторка з питань екології Оксана Агафонова.

Діти кажуть, робота на шкільному городництві їм до вподоби. Шестикласниця Маша Патлай досвідчена у питаннях городини: «Я живу у приватному будинку, біля якого невеликий город. Ми з мамою працюємо там». 

Учениця каже, що на уроках трудового навчання воліла б краще шпинат садити, а не виготовляти листівку. 

Шестикласник Владислав Церпицький не менш радіє врожаю: «Ми з другом найбільше за всіх висадили салату. Він найкраще вродив. Кожну середу працював, мені було дуже цікаво спостерігати, як проростає посаджене мною», – говорить хлопець.

Сьогодні у ліцеї – квест «Зелений день». Юні трудівники відповідають на запитання, розгадують загадки та отримують подарунки. А зелені набори вже спакували для переселенців. 

«Тут неподалік живуть люди із Соледара, діти відвезуть зелень цим сім’ям», – говорить пані Оксана.