З обласного бюджету Житомирщини здійснюються виплати 17 стипендій кращим молодим науковцям, студентам та учням

З обласного бюджету Житомирщини здійснюються виплати 17 стипендій кращим молодим науковцям, студентам та учням

В умовах воєнного стану продовжується робота з підтримки обдарованої молоді. Наразі з обласного бюджету Житомирщини здійснюються виплати 17 стипендій кращим молодим науковцям, студентам та учням. Про це повідомляє пресслужба Житомирської ОВА. 

«Загалом у 2023 році 39 переможців всеукраїнських конкурсів отримали грошові винагороди від начальника Житомирської обласної військової адміністрації Віталія Бунечка. 

З метою розвитку здібностей і талантів дітей у закладах позашкільної освіти створено всі належні умови. Зокрема в області відкрито ще два заклади у Миропільській та Ушомирській громадах. Важливою складовою навчання є підтримка дітей, аби навіть в умовах війни вони мріяли та займалися улюбленими справами», – йдеться у повідомленні. 

Як гарний приклад цього — перемога 8-річної житомирянки Ярини Закалюжної у міжнародному конкурсі малюнків Європейського космічного агентства. Юна художниця представляла Україну серед 63 країн світу. Її малюнок став одним із атрибутів французької ракети, яка була запущена із космодрому в Французькій Гвіані. Наразі одна із мрій дівчинки — дочекатися завершення польоту, який триватиме до 2031 року та очікувати прибуття на Землю, яке відбудеться у 18-й день народження дівчинки. Нехай збуваються мрії усіх дітей нашої України.