Працівники АТ «Житомиргаз» здали кров з нагоди всесвітнього Дня донора (ВІДЕО)

14 червня увесь світ відзначає День донора. Це день вдячності тим, хто рятує людей, здаючи свою кров.

«Взагалі слово донор – це від слова дарувати. Тобто людина дарує частинку себе. Тому ми сьогодні дякуємо усім донорам, які відвідують наш заклад, які здають кров по всій країні. Тому що донорська кров почала ще й воювати», — каже медичний директор обласного центру крові Алла Островська.

Працівники акціонерного товариства «Житомиргаз» вкотре колективно прийшли до обласного центру крові, щоб приєднатися до категорії донорів.

«До всесвітнього Дня донорів щоб поділитися частиночкою себе, учасники корпортативної донорської програми АТ «Житомиргаз» завітали до центру крові, аби зробити донацію крові. Адже ми розуміємо, що зараз надто важкий час і кожен допомагає своїй державі, країні як може. Працівники активно долучаються до волонтерських програм, в тому числі діляться донаціями крові», — говорить начальниця управління зовнішніх комунікацій АТ «Житомиргаз» Юлія Петришена.

Такі колективні донації крові у компанії проводять кожних 2-3 місяці.

«У нас є почесні донори, які вже самостійно, на постійній основі ходять до центрів крові по всій області, здають кров, тому що розуміють наскільки це важливо. І ми завжди раді, що така ініціатива підтримується в колективі», — сказала начальниця управління зовнішніх комунікацій АТ «Житомиргаз» Юлія Петришена.

Сьогодні донорами стали 20 працівників АТ «Житомиргаз». Серед них і Тетяна. Уже близько 4 років вона системно здає кров кожних 6 місяців.

«Мотивація в мене така, що колись у мене хворіла мама, у неї був лейкоз крові. І я поставила собі за мету, що мені потрібно теж ділитися частинкою своєї крові. Ніби завдячувати всім тих, хто подбав про мою маму», — каже працівниця АТ «Житомиргаз» Тетяна Гуліченко.

Сьогодні ж Тетяна не просто здає кров – вона погодилась стати донором тромбоцитів.

«Я здаю сьогодні тромбоцити для онкохворих діток. Для мене це така велика відповідальність. Дуже хочеться, щоб мої тромбоцити підійшли і допомгли вижити дитині, щоб життя продовжувалось», — сказала працівниця АТ «Житомиргаз» Тетяна Гуліченко.

Михайло ж доєднався до колег і вирішив здати кров, щоб допомогти військовим, які боронять Україну від ворога.

«Я хочу допомогти нашим військовим. Вони виконують свій обовязок, ризикуючи життям кожного дня. А ми зробимо хоч якийсь маленький вклад, щоб якщо хтось з них отримає поранення, щоб їм було чим надати допомогу», — каже працівник АТ «Житомиргаз» Михайло Касянов.

В умовах війни якнайбільше українців мають долучатися до здачі крові, адже одна донація рятує 3 життя.

«Кожному треба працювати на своєму рівні. Доносити людям, щоб вони не були відокремлені у своєму куточку, а щоб був якийсь колектив, дружній колектив», — говорить працівник АТ «Житомиргаз» Михайло Касянов.

Працівники АТ «Житомиргаз» успішно поповнили запаси центру крові й врятували декілька десятків людей. Тож запрошують житомирян теж долучитись до цієї місії.