На Житомирщину прибула п'ята група вимушених переселенців з Донеччини

На Житомирщину прибула п'ята група вимушених переселенців з Донеччини

Чергова хвиля вимушених переселенців із Донеччини сьогодні вранці прибула евакуаційним потягом на Житомирщину. За останні два місяці це вже п’ята група людей, евакуйованих з територій, найбільш охоплених війною, які знайшли тимчасовий прихисток у Житомирському районі. Про це повідомляє Житомирська районна державна адміністрація.

«Наше першочергове завдання – гарантувати безпеку та комфортні умови проживання для переселенців, аби вони повною мірою відчули увагу, турботу та підтримку тих, кому не байдужа їхня доля», – сказала заступник начальника Житомирської РВА Людмила Заворотнюк, яка разом із рятувальниками, представниками соціальних служб, Чуднівської громади та організації Товариства Червоного Хреста зустріла евакуйованих на пероні залізничного вокзалу у Бердичеві.

Одразу після прибуття втомлені подорожні отримали гарячі сніданки, перші грошові виплати від держави, найнеобхідніше з речей, а декому знадобилася також і психологічна допомога.

Пізніше рятувальники допомогли перенести нехитрий багаж переселенців до автобуса, який попрямував до Чуднівської громади, на території якої у заздалегідь облаштованих місцях поселилися евакуйовані.