«Орден святого Пантелеймона»: у Житомирі номінували двох лікарів (ВІДЕО)

Учора в різних містах України номінували медиків на «Орден Святого Пантелеймона» у двох категоріях – військовий та цивільний лікарі.

«Був започаткований і десятиліттями вже діє орден святого Пантелеймона. І найголовніше, що це громадська, а не державна нагорода», — каже начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

Орден святого Пантелеймона – це ознака найвищого визнання медичного працівника колегами. Кандидатів обирають представники Регіональної ради.

«Там є декілька критеріїв: професіоналізм, етичні норми. Я розповідав, у нас є професійна етична комісія при поважній раді, яка іноді може не пропустити кандидатів, якщо є якась не дуже добра інформація навіть в інтернеті», — говорить доктор фармацевтичних наук, голова Регіональної ради Костянтин Косяченко.

У номінації військовий лікар переміг Олег Шубін. До 2014 року він працював хірургом у першій міській лікарні Житомира, але потім вирішив їхати на фронт, щоб рятувати воїнів.

«Проходив службу у десантно-штурмовій бригаді. По закінченню мобілізації, через рік, був звільнений у запас, знов повернувся до цивільної праці», — сказав хірург, командир медичної роти Олег Шубін.

Але з початком повномасштабної війни Олег знову повернувся на фронт. У серпні минулого року отримав серйозне поранення.

«Поранення отримав у Херсонській області внаслідок артилерійського обстрілу», — зазначив хірург, командир медичної роти Олег Шубін.

Незважаючи на довгий процес реабілітації, чоловік і досі ходить на милицях. Але впевнений, що скоро повернеться до своєї справи життя. А поки розповідає, номінуватися на «Орден святого Пантелеймона» він не планував –підмовили його колеги та друзі.

У номінації цивільний лікар переміг Микола Кушнір — завідувач кардіологічного відділення обласної лікарні імені Гербачевського. Наступний етап конкурсу – Всеукраїнський. Медики Житомирщини ще не вигравали «Орден святого Пантелеймона», але цьогоріч представники Регіональної ради вибрали найдостойніших, на їхню думку, кандидатів від нашої області, тож сподіваються на нагороду.