У Звягелі депутати затвердили розміри компенсації постраждалим внаслідок ракетного удару

У Звягелі депутати затвердили розміри компенсації постраждалим внаслідок ракетного удару

15 червня продовжилася робота тридцять четвертої сесії Звягельської міської ради восьмого скликання. На порядку денному важливі питання підтримки звягелян, домівки яких постраждали під час ракетного обстрілу 9 червня. Про це повідомляє пресслужба Звягельської міської ради.

«З урахуванням роботи комісії, яка обстежила зруйновані, значно пошкоджені та незначно пошкоджені будинки, депутати затвердили перелік об’єктів, що зазнали руйнування та пошкодження внаслідок збройної агресії російської федерації. Всього пошкоджено 63 будинки, з яких 5 не підлягають відновленню», – йдеться у повідомленні.

Після детального обговорення 6 млн 400 тис гривень виділено для компенсації матеріальної шкоди жителям будинків зруйнованих внаслідок агресії російської федерації. Представники родин, які втратили житло через ракетну атаку Звягеля ворогом, були присутні на сесії і мали можливість висловитися. Кожен з них прокоментував свою позицію щодо отримання одноразової матеріальної допомоги у зв’язку із знищенням їх нерухомого майна.

Рішенням міської ради було внесено відповідні зміни до Положення про надання адресних грошових допомогу громадянам Звягельської міської територіальної громади та до бюджету міської територіальної громади.

«Для ліквідації наслідків збройної агресії, а саме відновлення пошкоджених внаслідок агресії російської федерації будинків передбачили 500 тис грн. На ці кошти будуть закуплені необхідні для виконання ремонтних робіт матеріали», – зазначили в міськраді.

Також народні обранці підтримали звернення до Житомирської обласної ради та Житомирської обласної військової адміністрації щодо передачі зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Житомирської області у комунальну власність Звягельської міської територіальної громади Обласного спеціалізованого будинку дитини або передачі у користування з метою розміщення там Центру комплексної реабілітації дітей з інвалідністю Звягельської міської ради.