За перший тиждень НМТ у Житомирській області на складання з’явилися майже 100% учнів

За перший тиждень НМТ у Житомирській області на складання з’явилися майже 100% учнів

На Житомирщині у період з 07 по 14 червня зареєстровані на здачу НМТ 6265 осіб, для складання тестування з’явилися 6000 осіб або 96%. За останні роки це гарний показник. Про це повідомляє пресслужба Житомирської ОВА. 

Тестування триває. Водночас, нагадуємо про інформаційну тишу щодо адрес місць та пунктів НМТ та іншим питанням, що можуть містити небезпеку для дітей у період проходження НМТ. 

«Загалом у Житомирській області зареєстровано 10107 абітурієнтів для участі у національному мультипредметному тесті (8108 особа – у 2022 році).  

Для проведення НМТ в області створено 27 тимчасових екзаменаційних центрів (далі – ТЕЦ) на базі закладів загальної середньої та вищої освіти (15 ТЕЦ– у 2022 році)», – йдеться у повідомленні.  

У ТЕЦ під час однієї зміни проходитимуть тестування, як правило, 35 – 60 учасників. 

В усіх ТЕЦ є укриття цивільного захисту, що може забезпечити одночасне перебування в ньому всіх учасників сесії (зміни) тестування та працівників ТЕЦ під час однієї зміни. 

Довідково. НМТ – комп’ютерний онлайн-тест, що складається з трьох блоків: два з яких – обов’язкові, а третій – на вибір вступника. 

Обов’язкові навчальні предмети – українська мова й математика, а на вибір – історія України, одна з іноземних мов (англійська, німецька, французька або іспанська), біологія, хімія та фізика. Предмет, тестування з якого вступник бажає пройти на вибір, він зазначив під час реєстрації для участі в НМТ. 

Тестування триває 180 хвилин, отже, на кожний блок відведено по 60 хвилин. 

Основна сесія НМТ триватиме впродовж трьох навчальних тижнів – до 23 червня. Тестування відбувається у дві зміни. 

У 2023 році передбачено також проведення додаткової сесії – 11-24 липня. 

Переважна більшість учасників НМТ братиме участь в основній сесії тестування, а ті, хто не матимуть змоги прибути до тимчасових екзаменаційних центрів під час основної сесії, зможуть пройти тестування під час додаткової сесії.