У Ружині затримали 35-річного чоловіка, який поріза ножем двох односельців, один з них помер від крововтрати

У Ружині затримали 35-річного чоловіка, який поріза ножем двох односельців, один з них помер від крововтрати

Уранці 19 червня в одній із кімнат приватного будинку місцевий житель виявив тіло господаря з травмами. Чоловік одразу сповістив поліцію. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

На місце події прибув екіпаж патрульної поліції місцевого відділу поліцейської діяльності та слідчо-оперативна група Бердичівського райвідділу. 

На тілі загиблого виявили ножове поранення, що ймовірно призвело до значної крововтрати. Слідчі призначили судово-медичну експертизу для встановлення причини смерті.

Правоохоронці ретельно провели огляд місця події, вилучили слідову інформацію, низку речових доказів та опитали сусідів. Усі зібрані матеріали ретельно проаналізували та вже за годину мали обґрунтовані підозри щодо причетності до події 35-річного місцевого жителя.

«Попередньо, напередодні ввечері за місцем проживання 36-річного потерпілого тривало застілля двох приятелів. В якийсь момент у будинок увірвався їх знайомий та безпричинно почав наносити удари господарю та його 39-річному гостю, від чого останній втратив свідомість. А вже на ранок, прийшовши до тями, він виявив свого товариша мертвим», – йдеться у повідомленні.

Поліцейські розшукали причетного до події за його місцем проживання. Звідти під час невідкладного обшуку вилучили знаряддя вчинення злочину. Чоловіка затримали у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України. Відомо, що він раніше вже був засуджений за вчинення майнових злочинів.

Під процесуальним керівництвом Бердичівської окружної прокуратури слідчі поліції оголосили чоловікові про підозру в учиненні умисного вбивства (ст. 115 КК України). Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Триває з’ясування всіх обставин.

Відповідно до чинного законодавства чоловікові загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 15 років.