У Житомирі відбулось засідання щодо переміщення (евакуації) дітей та осіб

У Житомирі відбулось засідання щодо переміщення (евакуації) дітей та осіб

Сьогодні, 20 червня, заступник начальника Житомирської обласної військової адміністрації Віктор Градівський та заступник начальника ОВА з питань взаємодії з правоохоронними органами Олександр Федько провели нараду по організації роботи та вжиття заходів щодо переміщення (евакуації) дітей та осіб відповідно до Порядку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2023 №546 «Про тимчасове переміщення (евакуацію) дітей та осіб, які проживають або зараховані до закладів різних типів, форм власності та підпорядкування на цілодобове перебування, та їх повернення». Про це повідомляє пресслужба Житомирської ОВА.

У засіданні взяли участь керівники структурних підрозділів ОВА та керівник Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Житомирській області Ігор Нікітчук. 

Під час наради обговорили евакуацію осіб, які перебувають у закладах освіти на постраждалих територіях, та звернули увагу на підвідомчі інтернатні установ системи соціального захисту населення. 

Також опрацювали оцінку стану безпеки перебування дітей та осіб у закладах, що включає: 

  • визначення відстані від закладу до об’єктів господарювання, що має важливе значення для національної економіки і оборони держави; 
  • визначення відстані від закладу до адміністративної межі між тимчасово окупованою територією та іншою територією України, де не ведуться бойові дії, лінії бойового зіткнення, державного кордону України з російською федерацією, республікою білорусь; 
  • проведення перевірки наявності та стану захисних споруд цивільного захисту, споруд подвійного призначення, придатних для укриття дітей та осіб. 

«За результатами такої оцінки визначили перелік закладів цілодобового перебування, та опрацювали питання щодо тимчасового перебування осіб, які там проживають або зараховані до закладів на цілодобове перебування», – йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, що область з початку повномасштабного вторгнення рф на територію України прийняла майже 127 000 ВПО та наразі проживає 64,5 тисячі, із них 18 тисяч дітей.