Житомиру передали спецтехніку для комунальних підприємств (ВІДЕО)

Сьогодні німецька делегація з міста Дортмунд, з яким Житомир має солідарне партнерство, передала 3 автомобілі на потреби комунальних підприємств.

«2 одиниці будуть використовутись в управлінні автомобільних шляхів, 1 одиниця буде працювати в Житомиртеплокомуненерго», — каже заступник Житомирського міського голови Сергій Кондратюк.

Така спецтехніка використовується на інженерних мережах, тож стане в нагоді і на підприємстві штучних споруд, і на водоканалі.

«Вона дозволить нам як промивати труби, проводити гідравлічні випробовування, так і відкачувати відстійники, які в місті також бувають. Це необхідна техніка, яка обов’язково потрібна для роботи на наших комунальних підприємствах», — сказав заступник Житомирського міського голови Сергій Кондратюк.

З початком повномасштабного вторгнення усі комунальні підприємства Житомира передавали свою техніку на потреби Збройних сил України, тож наразі є певний дефіцит.

«До 100 одиниць було передано міською радою, комунальним органами і виконавчим комітетом на потреби військових. Тому саме спецтехніка дуже потрібна для міста Житомир», — говорить заступник Житомирського міського голови Олександр Шевчук.

Представники німецької делегації зізнаються, мали певні проблеми з транспортуванням автомобілів.

«Було досить непросто доправити сюди ці транспортні засоби, ми затримались на кордоні на декілька днів. Але ми будемо старатися, щоб наступні машини приїжджали вчасно», — сказав представник німецької делегації Мартін Путтен.

Вік техніки близько 10 років, але за технічним показниками проблем немає, усе працює справно.

Представники німецької делегації наголосили, що продовжуватимуть допомагати Україні та, зокрема, Житомиру.

«Як наголошує завжди федеральний канцлер Німеччини – Олаф Шольц – Німеччина підтримує Україну і робитиме це доти, доки буде потрібно», — каже представник німецької делегації Бертман фон Мольтке.

Одразу після передачі одна з машин поїхала працювати.