Нові можливості для молоді: Еразмус + з Португалії пропонує Житомиру інструменти для впровадження молодіжних проєктів

Нові можливості для молоді: Еразмус + з Португалії пропонує Житомиру інструменти для впровадження молодіжних проєктів

Португальське національне агенство Еразмус+ співпрацюватиме з Житомиром у сфері молодіжної політики. Про це повідомляє пресслужба Житомирської міської ради.

Директор агенства Луїз Альвес виявив бажання зустрітися з молодіжним активом нашої громади, аби почути потенційні ідеї громадських організацій, закладів вищої та загальної середньої освіти, Агенції розвитку міста та молодіжних центрів. Каже, в пріоритеті – діджиталізація, спортивна активність, екологічна сталість, забезпечення рівних прав та можливостей, доступність та навчальні молодіжні обміни.

«Мій візит в Україну дає мені чітке розуміння того, що відбувається у вашій країні. Шкода, що наша зустріч проходить в контексті війни. Та я вражений, що навіть в таких умовах міська рада робить фокус на молодіжній політиці. Це важливо. Важливо також, що щоб молодіжна політика впроваджувалась і після війни. Пам'ятайте: Європа підтримує вас і має чітке розуміння, що українці воюють і за Європу», – говорить Луїз Альвес.

Еразмус+ – це програма ЄС, що підтримує проєкти співпраці, партнерства, заходи й мобільність у сфері освіти, професійної підготовки, молоді та спорту.

У жовтні Еразмус+ розпочинає прийом заявок на участь у конкурсі з розвитку потенціалу молоді та спорту. Луїз Альвес каже, програма максимально націлена на Україну, і саме українським громадським організаціям надаватиметься потужна фінансова підтримка. До жовтня експерти Еразмус+ надаватимуть консультативну допомогу житомирським громадським організаціям у написанні молодіжних проєктів. Адже є певні вимоги та правила, які необхідно врахувати у їх розробці.

27 та 28 червня відбудеться онлайн-вебінар на платформі Еразмус+, де презентують програми з розвитку молоді та спорту. Мова проведення вебінару – англійська. Детальніше про вебінар з можливістю реєстрації ТУТ.

«Учасники працюватимуть у різних групах за потенційними тематиками проєкту, зможуть знайти собі партнера», – говорить Катерина Жданова, менеджерка Еразмус+ в Україні. Власне, об'єднуватися та ставати партнерами, а не конкурувати між собою, закликають експерти. Це надасть більше шансів для отримання грантів.

Нагадаємо Еразмус+ пропонує допомогу в оснащенні та діджиталізації хабів для молоді у Житомирі.