У Житомирі по вул. Івана Гонти нечистотами затопило обійстя місцевих (ВІДЕО)

Таким видався вечір 20-го червня у Житомирі по вулиці Івана Гонти. Тут близько шостої години вечора після проливної зливи прорвав напірний колектор.

Вода, говорить Юлія, затопила половину подвір’я. Деякі речі вдалось врятувати, однак з городиною та дитячим майданчиком доведеться попрощатися.

Жінка бідкається, за місяць, це вже вдруге сталась така ситуація. Однак прорив був з іншої сторони. Цього разу підтопленими виявились понад 5 обійсть.

Та найстрашніше, що уся ця вода з нечистотами дійшла і до Тетерева. Екоінспектори сьогодні відібрали проби ґрунтів та води для дослідження і подальшого обрахування збитків, нанесених довкіллю через аварійну ситуацію. Нечистоти зливалися, за словами місцевих, десь до 23-ї години. На водоканалі ж кажуть, дізнавшись про прорив, одразу взялися до ліквідації.

Після переключення напір води майже зупинився. Наразі підтоплення залишається лише подекуди, інше ж висохло за ніч. Повністю ліквідовувати прорив збираються відзавтра.

І наслідки своєї роботи також планують прибрати та частково відшкодувати збитки постраждалим мешканцям.

Щодо потрапляння стічних вод у річку Тетерів, чекатимуть на результати перевірки екоінспекції. Від них і залежатимуть подальші дії. А також зазначили, що у Житомирі більша частина каналізаційних мереж перебуває у аварійному стані та потребує заміни.