У Житомирі планують реконструювати Гідропарк та збудувати там реабілітаційний центр (ВІДЕО)

2 роки тому у Житомирі представили концепцію реконструкції Гідропарку. А вже в 2022-му планували отримати фінансування з держбюджету та розпочати роботи. Та повномасштабне вторгнення зупинило процес. Сьогодні міська влада вирішила поступово повернутися до цього питання.

На проєктування почнуть виділяти кошти вже зараз, так як об’єкт доволі складний і цей процес може зайняти щонайменше півроку. Головна умова реконструкції – не нашкодити природі, яка є головною прикрасою парку. Тож усі зони впроваджуватимуть поміж існуючих дерев.

До концепції оновленого Гідропарку внесли усі зони та об’єкти, котрі там можна розмістити. Та розуміючи, що в першу чергу, це має бути зона відпочинку для містян, враховуватимуть побажання людей та вноситимуть корективи до плану. Також на території парку планують збудувати реабілітаційний центр.

Фактично, ділянка знаходиться поза територією Гідропарку, але належить йому. Тому вона і була обрана для будівництва центру.

На найближчій сесії планують поділити цю ділянку та передати її на баланс 2-ї міської лікарні, а для реалізації проєкту планують залучати іноземні кошти.

Терміни також залежать від надходження фінансування та виготовлення проєкту.

Заплановано, що у центрі військовослужбовці зможуть знаходитися стаціонарно та проходити усі необхідні процедури в одному місці. Такої практики у Житомира ще не було, нині реабілітацію можна пройти лише амбулаторно.

На облаштування таких пунктів реабілітації також планують залучати іноземні кошти.