У Черняхівській та Волицькій громадах поліцейські ліквідували посіви заборонених рослин

У Черняхівській та Волицькій громадах поліцейські ліквідували посіви заборонених рослин

Дільничні офіцери під час роботи в Черняхівській та Волицькій громадах отримали інформацію щодо вирощування нарковмісних рослин місцевими жителями. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області. 

«21 червня під час проведення невідкладних слідчих дій у вказаних обійстях правоохоронці виявили підтвердження протиправної діяльності власників.

Так, 58-річна жителька Черняхівської громади вирощувала рослини маку на власній присадибній ділянці. Всього місцеві поліцейські нарахували 328 кущів, які господиня дбайливо висіяла серед іншої городини.

Понад чотири десятки рослин конопель виявили правоохоронці відділу №2 (Коростишів) Житомирського РУП на земельній ділянці у Волицькій громаді. А вирощував усе це зілля 36-річний місцевий житель. Окрім цього, у його оселі поліцейські виявили також висушену та подрібнену рослинну масу», – йдеться у повідомленні.

Нині усе вилучене направлене на дослідження до обласного Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.

Нагадуємо, що мак та коноплі є сировинною базою для виготовлення наркотичних речовин. Відтак державою врегульовано питання щодо посівів цих рослин для харчових та промислових потреб. Зокрема, посів таких рослин у приватних господарствах є незаконним.

Згідно з санкцією ч.1 ст. 310 КК України, посів або вирощування маку в кількості від 100 до 500 рослин або конопель від 10 до 50 розцінюється як кримінальне правопорушення, за яке передбачене покарання у вигляді штрафу від 1700 до 8500 гривень, або до 6 місяців арешту, чи обмеження волі на строк до трьох років.