Людмила Лузан та Валерія Терета: «Ми дуже щасливі, що в такий нелегкий час принесли Україні перемогу!»

306
Людмила Лузан та Валерія Терета: «Ми дуже щасливі, що в такий нелегкий час принесли Україні перемогу!»

Золотом відкрили лік українським медалям на ІІІ Європейських іграх у Польщі житомирянка Людмила Лузан та Валерія Терета, фінішувавши першими у фіналі в каное-двійці на 500 м. Після фінішу щасливі чемпіонки поділилися враженнями з пресслужбою НОК України. Про це повідомляє НОК України та олімпійська команда.

«Ми дуже щасливі, що в такий нелегкий час, коли в Україні триває війна, нам вдалося перемогти, – сказала Людмила Лузан. – Це дуже важливо показувати, що ми сильна і незалежна держава, ми боремося за свободу! Від початку заїзду ми йшли своїм ходом, не форсували, а вже за 200 метрів до фінішу почали додавати. І ми це зробили, ми перемогли!»

«Після того, як ми фінішували, ми були трохи шоковані, що нам вдалося вибороти золото, – зізналася Валерія Терета. – І хоч ми на це сподівалися, але особисто я повірити не могла. Для мене це перший дорослий старт такого рівня, і ми лише нещодавно з Людою разом почали змагатися в двійці. Я щаслива, що не підвела її, адже вони з Анастасією Четверіковою задали високу планку, привчили вболівальників до перемог. Тому мені було важливо втримати цей рівень, довести всім, що жіноче каное в Україні – це дуже сильний вид».

Наостанок новоспечені чемпіонки відзначили, що у них в планах поборотися за олімпійську ліцензію на Париж-2024.