Три спортсмена та тренер з Житомира отримали стипендії від міського голови (ВІДЕО)

152

20 тисяч, 12 з половиною, 8 та 6 250. Стипендії в таких сумах від міської ради отримали три спортсмена з Житомира та тренер.

Найбільшу винагороду отримав Андрій Баленков, який став срібним призером Чемпіонату світу з пауерліфтингу, а саме жиму лежачи.

Спортсмен говорить, до перемоги не вистачило підняти 5 кілограмів. Він віджав 270, а японець, якого Андрій називає найважчим суперником, підняв 275 кілограм. Хоча на тренуваннях чоловік піднімав і 300 кілограмів, та на самому Чемпіонаті, коли відчув перевагу перед іншими, зізнається, розслабився.

Великі досягнення на світовій спортивній арені демонструють і юні житомиряни. 15-річний Давид Гринько став Чемпіоном Європи з таеквондо серед юніорів. Змагання проходили в місті Єзоло в Італії. До цього титулу йшов, зізнається, 11 років, як тільки почав займатися цим видом спорту. І найважчим видались тренування.

Разом з Давидом на змагання їздила і Катерина Гусева. Дівчина здобула 2 медалі – бронзу та золото у розділах «Спаринг» та «Командний вид». Зізнається, хоч це не дівчачий вид спорту, рідні її підтримують і це найбільше заряджає.

Незабаром на Катерину чекає перехід вже до дорослої категорії, і це, говорить, зовсім інший рівень. Міський голова каже, важливо, що попри війну спортсмени продовжують прославляти Україну на світовій арені і вважає, що їх потрібно підтримувати.

Внаслідок широкомасштабної війни близько 15% спортсменів з Житомира виїхали за кордон, але місто продовжує виборювати призові місця та демонструвати – українців не зламати.