У Житомирі відбулася робоча зустріч під час якої обговорювалися механізми організації та проведення конкурсів бізнес-ідей

У Житомирі відбулася робоча зустріч під час якої обговорювалися механізми організації та проведення конкурсів бізнес-ідей

У Житомирі відбулася робоча зустріч із представниками вищих навчальних закладів та бізнес-спільноти Житомирської територіальної громади, під час якої обговорювалися механізми організації та проведення конкурсів бізнес-ідей. Про це повідомляє пресслужба Житомирської міської ради.

Досвідом підтримки розвитку стартапів ділилися представники Поліського національного університету, ДУ «Житомирська політехніка» та компанії ІТ Space Ukraine.

Першочергово командою Житомира, за підтримки експертів, буде розроблено методологію проведення таких конкурсів. Надалі – набір учасників та проведення самого конкурсу.

Переможці отримають експертну підтримку у написанні бізнес-планів, розробці інвестиційної стратегії тощо. Головний переможець автоматично потрапить до фіналу Фестивалю інноваційних проєктів «Sikorsky Challenge», що відбудеться у жовтні 2023 року.

«Сьогодні інновації повинні бути основою відновлення та модернізації громад. Саме тому для Житомира важливо отримати експертну підтримку у реалізації таких заходів. Ми вдячні програмі «EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП» за такі можливості, а також дякуємо нашим закладам вищої освіти, бізнес-спільноті за активну долученість», – говорить Світлана Ольшанська, перша заступниця міського голови.

Проєкт виконується Інноваційним холдингом «СІКОРСЬКІ ЧЕЛЕНДЖ» в межах програми міжнародної співпраці «EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП», що спільно фінансується Європейським Союзом та урядом Німеччини і реалізується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Програма спрямована на підтримку економічної стійкості, відновлення та зростання України, створення кращих умов для розвитку українських малих і середніх підприємств (МСП), а також підтримку інновацій та експорту.

EU4Business – ініціатива Європейського Союзу, яка допомагає малим і середнім підприємствам у країнах Східного партнерства. Детальніше: www.eu4business.org.ua