У Житомирському театрі відзначили закриття 79-го театрального сезону та показали виставу за мотивами п’єси Сергія Жадана «Хлібне перемир’я»

У Житомирському театрі відзначили закриття 79-го театрального сезону та показали виставу за мотивами п’єси Сергія Жадана «Хлібне перемир’я»

27 червня у Житомирському академічному драматичному театрі відзначили закриття 79-го театрального сезону. Попри повномасштабне вторгнення, театральне життя на Житомирщини продовжується. Театр не зупинився навіть в умовах війни, даруючи емоції та надихаючи глядачів своїми новими виставами. Навіть постійні повітряні тривоги не змогли стати на заваді зустрічам акторів та глядачів на яскравих виставах театру. Про це повідомив начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

«Театри Житомирщини не лише вистояли, а й стали форпостами непохитного духу, наснаги, надією та втіхою у важкі часи боротьби за Незалежність, свободу та збереження нашої культури. Сьогодні саме наша Перемога є музою, котра надихає акторів та режисерів, а також вдячних глядачів. Вона знаходить відображення в сотнях голосів акторів, в тисячах очей глядачів, які дивляться вистави», – зазначає Бунечко.

Театральні колективи залишаються лідерами потужного культурного фронту. Вони лікують душевні рани, надихають на боротьбу та відволікають від щоденних стресів.

Частина акторів стала до лав Збройних сил України та батальйонів територіальної оборони. Більшість працівників театру та акторський склад активно долучились до волонтерської діяльності не полишаючи своєї основної творчої спеціальності.

Кожна нова вистава зачіпає глядачів за живе. Спонукає до глибоких роздумів. Яскравим прикладом тому є прем’єра вистави за мотивами п’єси Сергія Жадана «Хлібне перемир’я». Вистава про наше сьогодення, про те, ким ми є, про нас з вами. Цією прем’єрою театр завершує свій 79-й театральний сезон і розпочинає підготовку до нового ювілейного 80-го театрального сезону.