Лісівники разом зі школярами заготовляють кропив’яні віники для тварин на зиму

Лісівники разом зі школярами заготовляють кропив’яні віники для тварин на зиму

Шкільне лісництво у Баранівській громаді продовжує поповнювати свої знання у справі збереження лісу та його мешканців. Щороку наші учні долучаються до заготівлі продовольчого запасу для тварин: влітку допомагають заготовляти кормові віники, восени – соковиті корми. Про це повідомляє Столичний лісовий офіс.

«Нещодавно під час чергової екскурсії до місцевого лісництва учні, спільно з лісівниками заготовили нову партію зелених кормових віників. Цей процес необхідний для забезпечення тварин вітамінами та збалансованим харчуванням у зимовий період, коли кормова база обмежена.

Саме взимку тварини часто зіштовхуються з дефіцитом необхідних поживних речовин. Кропива містить значну кількість вітамінів, зокрема вітаміни А, В, С та К, які вкрай потрібні для збереження здоров'я, міцності та підтримки імунної системи тварин», – йдеться у повідмленні.

Важливо, що віники збирають, коли кропива досягає свого піка поживності та вмісту вітамінів. Після збору вона сушиться та зберігається, не втрачаючи корисних властивостей.