В Оліївці відсвяткували День Конституції та урочисто відкрили нову послугу у ЦНАПі (ВІДЕО)

День Конституції України щорічно святкують 28 червня. У документі закріплено основні права людини і головне там – право на життя. Уже другий рік поспіль українці відзначають цей день у фазі активної війни з росією і все ж знаходять в собі сили радіти. Сьогодні у Оліївській громаді провели захід для підтримки односельчан та військових, на сцені виступали діти.

«Ми таким чином підтримуємо наших воїнів, підбадьорюємо їх, даємо їм поштовх не здаватися та боротися до останнього, підтримуємо їх», — говорить жителька Оліївської громади Надія Лебідь.

На сцену вийшли близько 40 дітей з різними номерами. Одна з наймолодших – Мілана – танцювала зі старшими дівчатами. Зізнається, сцену любить, тож зовсім не перймалася.

«Бо мені подобається, що на мене всі увагу звертають», — сказала жителька Оліївської громади Мілана Міщенко.

Готувалися до свята діти завчасно, усі номери тематичні, під українські народні або ж сучасні патріотичні пісні.

«Ми сьогодні не можемо не торкатися подій, які відбуваються по всій Україні. У на сьогодні свято, але воно невеселе, тому що в Україні зараз все є – і розруха, і голод, подекуди, і смерть. Сьогодні ми всі маємо зжатися в один кулак, щоб завтра таки наступило», — каже начальниця відділу культури Оліївської сільської ради Наталія Маркеєва.

Символічно, до Дня Конституції, в Оліївці відкрили нову послугу –оформлення українських та закордонних паспортів. Першим такою можливістю скористався секретар Оліївської сільської ради – Борис Ткаченко, який замінив свій паперовий паспорт на ID-картку.

«Я звернувся до нашого центру надання адміністративних послуг з приводу заміни свого старого паспорту на ID карту. Робимо це для того, щоб популяризувати нашу громаду і надавати швидко та якісно послуги мешканцям нашої громади, ля їх зручності, для того, щоб не потрібно було звертатись десь в місто», — говорить секретар Оліївської сільської ради, в.о. сільського голови Борис Ткаченко.

Оформити паспорт можуть не лише мешканці Оліївки, а й навколишніх сіл.

«Люди можуть в телефонному режимі записуватися, можуть в порядку живої черги, можуть відправити повідомлення на нашу електронну пошту і попередньо записатися. Ця послуга є однієї з найзатребуваніших, вона створить комфортні умови для наших громадян, вони зможуть отримати повний спектр послуг, зекономить час, зекономить гроші», — сказала керівниця ЦНАПу Оліївської сільської ради Тетяна Гур’єва.

Процедура оформлення паспорту в Оліївському ЦНАПі така ж як в міграційній службі.

«Все так само як в державній міграційній службі. Тільки вони приймають документи, а ми здійснюємо контроль за законністю їх оформлення, щодо своєчасного виготовлення таких документів і доставлення їх до ЦНАПу», — каже начальник управління Державної міграційної служби у Житомирській області Анатолій Федорчук.

Звернутися до ЦНАПу в Оліївці можна з понеділка по п’ятницю з 8 ранку до п’ятої вечора.