На Житомирщині продовжується робота з упорядкування укриттів

На Житомирщині продовжується робота з упорядкування укриттів

На виконання Указу Президента України, доручення Прем’єр-міністра та рішення Ради національної безпеки та оборони розпорядженням начальника Житомирської обласної військової адміністрації була створена робоча група з проведення аналізу дотримання вимог законодавства у сфері цивільного захисту в роботі Житомирської районної військової адміністрації. Про це повідомляє пресслужба Житомирської ОВА. 

28 червня заступник начальника Житомирської ОВА з питань взаємодії з правоохоронними органами Олександр Федько провів засідання робочої групи на якому обговорили проблему наявності значної кількості неготових до експлуатації укриттів в Житомирському районі. 

Олександр Федько наголосив керівникам громад на необхідності приведення до ладу укриттів та забезпечення вільного доступу до них громадян під час повітряних тривог.

«Перевірки стану укриттів будуть тривати і надалі, адже йдеться, в першу чергу, про життя громадян», — зазначив Олександр Федько. 

Нагадаємо, що відповідно до чинного законодавства відповідальність за визначення потреби, створення, використання, утримання, реконструкції та ведення обліку фонду захисних споруд цивільного захисту, здійснення контролю за станом утримання таких споруд та готовності їх до використання за призначенням та підтримкою в належному технічному стані лежить на керівниках територіальних громад та власниках будівель, де розташовані придатні для убезпечення громадян приміщення.