У Житомирі перейменували вулицю на честь білоруських добровольців, які воюють за Україну (ВІДЕО)

У Житомирі перейменували вулицю Білоруську, нова назва – Кастуся Калиновського. Цей варіант обрали на честь полку, який складається виключно з білорусів, які воюють за свободу України проти російського агресора.

«Це білоруси, саме білоруси, а не лукашисти, для яких ворог – росія», — каже військовий.

Полк імені Кастуся Калиновського створили після початку повномасштабного вторгнення, до нього приєднались і ті білоруси, які воювали в Україні ще з 2014 року.

«Ми одні з перших зустрічали ворога в Ірпіні, в Бучі. Наш побратим зупиняв колону з РПГ і не встиг піти в укриття, він загинув», — говорить військовий.

Зараз майже увесь полк імені Кастуся Калиновського захищає Україну на Бахмутському напрямку.

«Ми справді працюємо в найгарячіших точках світу навіть, не тільки України. І те, що зараз в нашу честь називають вулиці в Україні, це дуже приємно, це дорогого коштує і ми тим самим розуміємо, що нашу роботу цінують», — сказав військовий «Ракета».

Керівництво полку обрало таку назву на честь білоруського діяча – Кастуся Калиновського, який у 19 столітті підняв повстання проти російської імперії.

«Нашим керівництвом було прийняте рішення називатися саме так, в пам’ять про людину, яка не злякалася. Він, можна сказати, був першим, хто заявив, що ми теж не стадо, ми хочемо бути цивілізованими, вільними, демократичними», — зазначає військовий «Ракета».

Військовий з позивним «Ракета» зараз на реабілітації, але вже за місяць планує повернутися до побратимів на фронт.

«Якщо скажуть на Бахмут, то буде Бахмут. Якщо це буде напрямок у бік Батьківщини, то із задоволенням. У нас всі хлопці заряджені, всі готові, всі на ентузіазмі. Ніхто не хоче якось ухилитися, всі рвуться до бою», — каже військовий «Ракета».

На згадку про Житомир білоруським військовим подарували прапор міста.