У Житомирі затримали 33-річного чоловіка, який намагався продати кілограм пластиду та запалювальний дріт (ФОТО)

У Житомирі затримали 33-річного чоловіка, який намагався продати кілограм пластиду та запалювальний дріт (ФОТО)

Працівники поліції викрили 33-річного місцевого жителя, який намагався продати кілограм пластиду та запалювальний дріт. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Оперативники отримали інформацію про те, що чоловік шукає покупців та відгукнулися на пропозицію. Тож у ході оперативної закупки придбали небезпечний пристрій», – йдеться у повідомленні.

Продавця затримали у порядку ст. 208 КПК України (Затримання уповноваженою службовою особою) та оголосили підозру за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

«Також у ході досудового розслідування поліцейські встановили місце проживання «бізнесмена», де провели обшуки. У результаті цього слідчі вилучили: кілька бойових патронів, димову шашку, запалювальний дріт.

Також поліцейські виявили в обійсті чоловіка паперовий згорток із зеленою речовиною рослинного походження та 110 кущів, зовні схожих на коноплі», – повідомили в поліції.

Фігуранту кримінального провадження загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Триває подальше досудове розслідування. Оперативний супровід здійснюють працівники Управління стратегічних розслідувань в Житомирській області ДСР Національної поліції. Процесуальне керівництво – Житомирська обласна прокуратура.