Понад 60 мільйонів на облаштування укриттів: у Житомирській міській раді виділили кошти (ВІДЕО)

Житомирська міська рада виділила близько 37 мільйонів гривень на облаштування укриттів у школах.

«Це і капітальний ремонт деяких, які не були укриттями, це і поліпшення. Наприклад, для 10 школи у садочку напроти ми розширюємо укриття, щоб задовільнити потреби 10 школи», — каже Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Наразі у міській раді готують проєкти для зведення укриттів у тих навчальних закладах, де їх не було.

«Приблизно через 2 тижні, коли будуть готові проєкти, ми будемо збирати позачергову сесію, виділяти кошти для будівництва нових укриттів», — говорить Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Облаштування укриттів у навчальних закладах наразі займає перше місце у списку важливих справ, тож людей закликають сповіщати про невідповідність сховищ.

«До першого вересня залишилось 2 місяці і безпека дітей на першому місці. І я би рекомендувала усім батькам не бути байдужими і не чекати, що хтось щось зробить так, як вони це уявляють. Є певні критерії, по яким ми можемо працювати, треба іти і перевіряти, наполягати», — сказала депутатка Житомирської міської ради Людмила Зубко.

У міській раді розповіли, що до першого вересня більшість укриттів будуть готові, але все ж деякі школи не матимуть власних сховищ.

Окрім коштів на укриття у навчальних закладах у міській раді виділили 25 мільйонів гривень на закупівлю модульних укриттів, які встановлюватимуть у місцях скупчення людей.

Розмір одного модулю укриття 20 на 10 метрів квадратних.

Вартість одного модулю такого укриття – 3.5 мільйони гривень.