У Черняхові та Житомирі поліцейські вилучили з приватних домоволодінь нарковмісні рослини

У Черняхові та Житомирі поліцейські вилучили з приватних домоволодінь нарковмісні рослини

Поліцейські вкотре наголошують, що вирощування нарковмісних рослин у приватних садибах заборонено чинним законодавством. Так днями конопляні зарості були ліквідовані з приватних обійсть у селищі Черняхові та обласному центрі. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

«28 червня поліцейські офіцери громади Житомирського РУП опрацьовували виклик щодо вчинення крадіжки у середмісті. Під час спілкування із заявницею правоохоронці помітили на сусідній прибудинковій території нарковмісну городину. Виявилося, що власник, 40-річний містянин, вирощував серед кущів малини сотню рослин конопель. Зілля збирався використовувати для власного вжитку», – йдеться у повідомленні.

А наступного дня правоохоронці відділу поліцейської діяльності №1(Черняхів), працюючи на території обслуговування, виявили конопляні зарості у домоволодінні 72-річної жительки селища. За господарським приміщенням пенсіонерка виростила близько півсотні кущів нарковмісних рослин, висота яких сягала людського зросту.

Усі обставини подій зафіксували правоохоронці слідчо-оперативної групи Житомирського РУП, вилучене було скеровано для проведення відповідних експертиз.

Згідно з санкцією статті 310 КК України, незаконні посів чи вирощування снотворного маку в кількості від ста до п'ятисот рослин чи конопель у кількості від десяти до п'ятдесяти рослин караються штрафом від 1700 до 8500 гривень, або піврічним арештом, чи обмеженням волі на строк до трьох років. Якщо ж кількість вирощуваних рослин перевищує вказану вище, причетній особі може загрожувати від 3 до 7 років ув’язнення.