Житомирський академічний музично-драматичний театр ім. І. Кочерги завершив 79 театральний сезон (ВІДЕО)

Сьогодні Житомирський академічний музично-драматичний театр ім. Івана Кочерги завершує 79-й театральний сезон. Закінчити рік актори вирішили прем’єрою – виставою «Хлібне перемир’я» за п’єсою Сергія Жадана у постановці режисера Петра Авраменка.

Над постановкою працювали понад 2 місяці. Режисер зізнається, дуже багато часу зайняв розбір п’єси. Аби владнати усі нюанси особисто звертались до автора Сергія Жадана.

Це історія про літо 2014 року, коли у липні було оголошено перше перемир’я. Воно проходило під егідою того, що треба збирати врожай, і отримало назву «хлібне». Усі події відбуваються в будинку, який постраждав від російського обстрілу. І декорації режисер називає також одним із персонажів.

П’єсу показували 4 дні, та кількість місць була доволі обмеженою, адже формат вистави «сцена на сцені», аби перетворити її на сповідь перед глядачем у такому тісному колі. Для акторів персонажі також дались не легко, адже з кожним варто було пропрацювати і свої особисті переживання.

Вистава відразу зацікавила глядачів, тож квитки на усі дні показу були розкуплені. А ті, хто вже переглянув прем’єру, не припиняють надавати відгуки. Кожен з них відкрив у «Хлібному перемир’ї» щось нове для себе та те, що змусило замислитися. Тож у театрі кажуть, свою мету виконали і досягли успіху. Та вже готують плани на наступний ювілейний сезон.

У липні актори та працівники театру йдуть на відпочинок. Повернутися театр планує восени із також прем’єрною виставою від Наталії Тімошкіної.