Ображав, погрожував та виганяв з будинку: у Семенівській громаді за вчинення домашнього насильства суд покарав чоловіка обмеженням волі

Ображав, погрожував та виганяв з будинку: у Семенівській громаді за вчинення домашнього насильства суд покарав чоловіка обмеженням волі

Бердичівський міськрайонний суд оголосив вирок мешканцю  Бердичівського району, якого обвинувачено у вчиненні домашнього насильства стосовно колишньої дружини, з якою вони проживають в одному будинку (ст. 126-1 ККУ). Суд затвердив угоду про визнання винуватості між прокурором та обвинуваченим, визнав чоловіка винним та призначив покарання  – 1 рік обмеження волі з іспитовим строком 1 рік. Про це повідомляє пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області.

«За матеріалами справи, 52-річний мешканець села Великих Низгірців, перебуваючи на превентивних обліках Національної поліції за категорією кривдник (особа, яка вчинила домашнє насильство), систематично вчиняв психологічне насильство стосовно колишньої дружини: ображав нецензурними словами, погрожував фізичною розправою, виганяв з будинку, у якому вони разом проживають. Загалом правоохоронними органами було зафіксовано понад 40 таких випадків. Бердичівський міськрайонний суд двічі карав чоловіка штрафами, а також громадськими роботами за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 173-2 КУпАП за фактом вчинення домашнього насильства. Та навіть після цього обвинувачений продовжив безпричинно ображати потерпілу, нецензурно лаятися на її адресу, принижувати, тобто вчиняти психологічне насильство. Цього разу кривдника притягнуто до кримінальної відповідальності. Якщо протягом одного року іспитового строку чоловік знову ображатиме колишню дружину, умовне покарання суду стане реальним», – йдеться у повідомленні.

Вирок ще не набув законної сили та може бути оскаржений  в апеляційному суді протягом 30-ити днів.

Довідково: ст. 126-1 ККУ – домашнє насильство, тобто умисне систематичне вчинення фізичного, психологічного або економічного насильства щодо подружжя чи колишнього подружжя або іншої особи, з якою винний перебуває (перебував) у сімейних або близьких відносинах, що призводить до фізичних або психологічних страждань, розладів здоров’я, втрати працездатності, емоційної залежності або погіршення якості життя потерпілої особи, -карається громадськими роботами на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до двох років.