У Ружинській громаді у місцевого жителя вилучили 140 рослин коноплі, нарковмісне зілля росло на закритій кущами прибережній зоні

У Ружинській громаді у місцевого жителя вилучили 140 рослин коноплі, нарковмісне зілля росло на закритій кущами прибережній зоні

Поліцейські продовжують проводити профілактичні заходи, спрямовані на попередження та виявлення випадків незаконного вирощування нарковмісних рослин жителями області. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Днями під час обходу дільниці обслуговування у с. Дерганівці Ружинської громади офіцери поліції виявили на присадибній ділянці місцевого жителя 140 рослин коноплі. Доглянуте нарковмісне зілля росло на закритій кущами прибережній зоні.

За словами 58-річного господаря коноплі він вирощував для власних потреб, проігнорувавши заборону», – йдеться у повідомленні.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група Бердичівського райвідділу, працівники якої задокументували всі обставини та спололи заборонені для вирощування рослини. В подальшому їх направлять на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.

Нині за вказаним фактом розпочато досудове розслідування за ч. 2 ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) КК України.

Нагадаємо, відповідно до чинного законодавства незаконний посів або незаконне вирощування конопель у кількості від 50 рослин і більше караються позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.