Замість асфальту – море: у Житомирі зафіксували 19 проривів трубопроводу (ВІДЕО)

Жителі провулку розповідають, фахівці приїжджали, зафіксували проблему, але жодних дій для її усунення поки що не було.

«Ми викликали аварійну службу, вони приїхали, подивилися, сказали, що прорив десь тут, треба рити, чекайте, коли приїде трактор», — говорить житомирянка Ірина Зайцева.

Пізніше фахівці приїжджали вдруге.

«Вони приїжджали ще десь в четвер, мабуть, в десять годин вечора. Подивилися, сказали, можливо, завтра приїдуть. Я їм дзвонила в пятницю, сказали, що багато по місту проривів, немає техніки. Просто води немає, на другому поверсі немає взагалі, на першому поверсі капає ледь-ледь», — сказала житомирянка Ірина Зайцева.

Чому стався прорив мешканцям не пояснили і терміни виконання робіт не повідомили.

У «Житомирводоканалі» розповіли, що прорив стався через зміну тиску у трубах.

Наразі у Житомирі утворилося 19 проривів. Уникнути такої ситуації було неможливо через застарілість нашої трубопровідної системи.

На зменшення кількості бригад вплинуло повномасштабне вторгнення. Багато працівників водоканалу приєдналися до лав Збройних сил України, тож виник великий дефіцит персоналу.

На усунення одного прориву потрібно від двох до чотирьох годин, за умови, що під час роботи не виникнуть ускладнення. Тож, наразі фахівці комунального підприємства не можуть прогнозувати, коли відновлять трубопроводи на усіх вулицях нашого міста.