Операції «безкровним методом»: у Дитячій лікарні імені В. Й. Башека з’явився електрокоагулятор

Операції «безкровним методом»: у Дитячій лікарні імені В. Й. Башека з’явився електрокоагулятор

Сучасний електрохірургічний коагулятор з’явився у Дитячій лікарні імені В. Й. Башека. Його закупили за благодійні кошти, які надав Уряд Швейцарії. Про це повідомляє пресслужба Житомирської міської ради.

Електрохірургічний молекулярно-резонансний апарат використовується для зупинки кровотечі під час оперативних втручань і у випадках, коли виникає необхідність у швидкій та безпечній зупинці кровотечі. Коагулятор допоможе медикам здійснювати найменш травматичний метод різання та коагуляції, що зменшить ризик виникнення післяопераційних ускладнень.

Німецький пристрій BOWA-elektronic Gmbh має широкий арсенал можливостей безкровних оперативних втручань та призначений для роботи у відкритій хірургії, лапароскопії та для виконання ендоскопічних операцій.

«Цей пристрій можна гнучко налаштувати залежно від кількості роз'ємів. Різні зміни – відповідно до індивідуальних вимог хірургів. Використання цього обладнання підвищить рівень безпеки, якості та дасть можливість розширити спектр хірургічних втручань, не збільшуючи травматичність та тривалість операції», – розповідають про новинку медики лікарні.

За кошти благодійників закупили також і набір хірургічних інструментів, зокрема й медичних інструментів для проведення отоларингологічних операцій. Придбали і три ультразвукові мийки для передстерилізаційної обробки медичних інструментів для потреб операційного блоку та перев'язувального

В дитячій лікарні щороку проводять близько 400 планових операцій.