У Житомирі відбувся регіональний форум від «ЗеМолодіжки» «Зміни починаються з тебе» (ВІДЕО)

Молодь – рушійна сила держави, її сучасне та майбутнє. Саме тому приділяти увагу молодіжній політиці – важливо. Днями ЗеМолодіжка Житомирщини організувала регіональний форум для юних та креативних під назвою «Зміни починаються з тебе».

«Це перший регіональний молодіжний форум від ЗеМолодіжки Житомирщини. Він під назвою «Зміни починаються з тебе» тому, що це дійсно так. Коли ми щось хочемо змінити, ми маємо подати приклад іншим. Мета цього форуму – показати молоді, що колись дійсно все починається з них, якщо вони хочуть, то досягнуть своєї мети», — говорить лідерка ЗеМолодіжки Житомирщини Вікторія Гнатюк.

Виступати перед молоддю запросили успішних та цікавих людей. Серед них і народні депутати, представники місцевої та обласної влади, а також бізнес. Кожен з них на власному досвіді пояснив з чого почати та як діяти, а також поділились цінною інформацією, яка може допомогти юним українцям у досягненні своїх цілей. Заради цього, кажуть учасники, і прийшли на форум.

«Ось-ось настане момент, а можливо він уже настав, коли в Україні буде ціле вікно можливостей. І його важливо не проґавити, бо в такому разі такі зміни можуть настати не скоро. Ця інформація, яку ми отримаємо сьогодні як раз може нам допомогти і надалі бути в курсі подій, розвиватися, а також покращувати наше майбутнє разом з майбутнім нашої держави та нашого міста», — сказав учасник форуму Михайло.

Один із гостей форуму – народний депутат України Арсеній Пушкаренко. Присутнім розповів про свій шлях у політику, який почався ще зі студентських років. Сьогодні ж перед нашою державою стоять серйозні виклики, говорить нардеп, тому важливо формувати нову еліту – активних та амбітних людей, на чиї плечі ляже відбудова України.

«Роль молоді, роль нового покоління, вона надзвичайно важлива тому, що і європейську інтеграцію, всі ці процеси, в різних галузях трансформація нашого суспільства, і велику відбудову у всіх розуміннях. Тобто йде мова не тільки про відбудову інфраструктури, а й відновлення економіки, про створення робочих місць, про інвестиції. Потрібно дуже багато фахівців, дуже багато людей, які освідченні, які володіють мовою, які мають амбіції. Звичайно, що сьогодні наше покоління, людей 25-40 років, це саме те покоління, яке буде відновлювати Україну», — зазначає Народний депутат України, фракція «Слуга Народу» Арсеній Пушкаренко.

Тож на даному етапі молодь потребує всебічної підтримки та допомоги. Особливо це стосується тих молодих людей, котрим довелось пережити жахи війни та змінити місце проживання. У такі моменти, говорить ще одна гостя форуму, депутатка міської ради та переселенка 14-го року Ірина Гладка, важливо не закриватися в собі.

«Людина має цікавитися що відбувається в їхній громаді, в локації, де він живе. І вони зможуть також подивитися які заходи, долучатися до них, брати активну участь. В приклад приносячи самим, що ми активні, тоді ми зможемо долучати собі подібних, бути активними. І звісно, молодь ніяк вже не загубиться, вона буде активною, працювати на користь громаді принаймні», — говорить депутатка Житомирської міської ради Ірина Гладка.

Окрім того, на форум завітав Микола Кобися — керівник ГО «Еонгрес молодіжних рад України». На Житомирщині молодіжний рух лише набирає обертів: створюються креативні інформаційні простори та клуби. Зокрема, обласна військова адміністрація анонсувала набір до молодіжної ради.

«Це ми вже її вдруге створюємо, точніше перезавантажуємо. На жаль, попередня рада була не настільки ефективна у своїй роботі. Ми це змінимо, безперечно. І користуючись нагодою, хочу сьогодні звернутися до всіх вас. Ви також можете стати активними учасниками і членами цієї ради. Ми зараз будемо оголошувати набір заявок та документів, тому, хто має бажання, хто хоче змін на Житомирщині, в нашому регіоні, будь ласка долучайтеся», — говорить заступник начальника Житомирської ОВА Юрій Денисовець.

Загалом, в області створено 19 молодіжних рад при органах місцевого самоврядування. Однією із платформ, де можна активно реалізувати себе та контактувати з владою, є ЗеМолодіжка, котра успішно діє вже понад 2 роки.

«ЗеМолодіжка – це як раз і є ця точка сходу для свідомої, для проактивної, для креативної молоді для того, щоб взагалі розпочати свій шлях в політиці. Вони, по-перше, отримують майданчик для спілкування між собою, по-друге, для реалізації своїх ідей, по-третє, для обміну своїми успішними кейсами. І найголовніше, ЗеМолодіжка – це саме і є той майданчик для діалогу з владою, політиками, чиновниками», — сказав керівник відділу соціальних проєктів Володимир Місяйло.

Загалом, під час форуму, учасники отримали успішні кейси про роль молоді в політиці, про державні програми, гранти та поради для започаткування власної справи.